Unplugged: de overgang

Home / Unplugged: de overgang - July 4, 2018 , by admin

Eindelijk is hij geen al te groot taboe meer, de ellendeling. De overgang, bedoel ik. Al is het mooi dat langzaam maar zeker de muren rondom ‘vrouwendingen’ afbrokkelen, het zou nog mooier zijn als we de waarheid te horen of lezen kregen. ‘Menopower!’ ‘Me? No Pause!’ Het zijn goed bedoelde en opwekkende woordspelletjes die het dan ook goed doen. Alleen betekent de overgang voor veel vrouwen wél een pauze, of jezelf geweld aan doen. Voor veel vrouwen betekent het dat die power er wel aan komt maar dan in een verre toekomst – sociologe Margaret Mead noemde de periode ná je overgang heel opwekkend de ‘regenopauze. Intussen echter, zit je er maar mooi mee. Ik wens iedereen een ‘overgang light’ toe. En alle begrip voor wie geen andere weg ziet dan de hormonale weg. Maar als je wel een pittige overgang meemaakt, maar het niet weg wil poetsen met hormonen, zou het zo fijn zijn als iemand je vertelt wat je echt te wachten staat en hoe je daar het beste mee omgaat. Dit is een van de missies die ik als journalist én feminist heb voor deze website. Een website voor vrouwendingen, want ik schrijf sinds twintig jaar veel en graag over vrouwen en hun psyche, spiritualiteit en lichaam. Te beginnen met die ellendeling, de overgang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *