Express wellness: snelle beauty-oppeppers

Home / Express wellness: snelle beauty-oppeppers - October 19, 2018 , by admin

Ook met weinig tijd kun je spectaculaire resultaten behalen. Kies je favoriete beauty- en wellnessbehandelingen uit het onderstaande á la carte menu, met als uitvalsbasis de badkamer.

Als je een minuut of vijf hebt:
Wellness- en beautybehandelingen van 0-3 minuten

0 minuten
Doe tijdens het douchen enkele druppeltjes aromatische olie op een spons, bij het doucheschuim (o.a. bij Weleda). Dat kost geen extra tijd, maar levert een ware sensatie van welzijn op!

2-3 minuten: een zacht lichaam
Scrubben met scrubcrème is fijn, maar tijdrovend. Een slimme en snelle oplossing is een douchegel met scrubkorreltjes: reinigen en scrubben inéén. Of kies voor een scrub-in-olie, deze scrubt en verzorgt in één keer (bijvoorbeeld Rituals).

1-2 minuten: dieptereiniging voor je gezicht

Exfoliërende crèmes op basis van bijvoorbeeld fruitzuren zijn snel aangebracht. De ingrediënten zorgen voor een dieptereiniging van je huid, terwijl je je handen vrij hebt om iets anders te doen (zoals een andere beautybehandeling, of zelfs een huishoudelijk klusje). Ik vind de uitgebreide serie exfolianten van Paula’s Choice fijn: intensief, geen onnodige toevoegsels zoals parfums en dierproefvrij.

2 minuten: een verzorgde lichaamshuid
Het snelle alternatief voor uitgebreid smeren met bodylotion is een luxe bodyspray. Het is een kwestie van seconden om de verzorgende nevel over je huid te verstuiven, maar het geeft een onvervalst beautyfarm-gevoel. Bijvoorbeeld bij Aveda.

2 minuten: beautyboost voor je gezicht
Onder je gebruikelijke dag- of nachtcrème geeft een serum je gezicht en hals een diepgaand schoonheidskuurtje. Het aanbrengen is een kwestie van luttele minuten. Vervolgens doet het serum het beauty-werk voor je, terwijl jij slaapt of je dagelijkse routine volgt.

Als je ongeveer 15 minuten hebt:
Wellness- en beautybehandelingen van 3-6 minuten

3-6 minuten: van futloze huid naar fitte huid
Heeft je gezichtshuid een wat futloze uitstraling, bijvoorbeeld doordat je slecht geslapen hebt? Neem een drieminutenmasker. Deze zijn vaak in gelvorm: ze zijn daardoor makkelijker aan te brengen en te verwijderen, en werken intensief in voor snel resultaat. Tip: als je deze beautybehandeling in bad combineert met een snelwerkend haarmasker, maak je optimaal gebruik van je ‘badtijd’!

3-6 minuten voor handen en voeten
Gebruik, bijvoorbeeld terwijl je languit in bad ligt of onder de douche staat, een waterbestendig puimsteentje om je voetzolen poezelig zacht te maken. Of geef voeten en handen een verwenbehandeling met body-scrubcrème. In één moeite door duw je de nagelriemen van je (handen en) voeten terug: die zijn handelbaarder dankzij de inwerking van bad- of douchewater. Lig je in bad? Doe dan een dikke laag crème op handen en voeten bij wijze van schoonheidsmasker, en laat ze enkele minuten boven water op de badrand rusten, zodat de crème goed in kan trekken.

3-5 minuten: snelle onderhoudsbeurt voor je haar
Veel haarmaskers vragen zo’n twintig minuten tijd om in te werken. Perfect voor gebruik tijdens een uitgebreid bad. Heb je echter (veel) sneller resultaat nodig, kies dan voor Hot Oil. Deze klassieker in een tubetje warm je op in heet water. Dan masseer je het je haar, en vervolgens geeft deze beautyboost je haar met enkele minuten een indrukwekkende opkikker! Een vijfminuten-alternatief is een snelwerkend haarmasker.

Als je ongeveer 30 minuten hebt:
Wellness- en beautybehandelingen van 5-10 minuten

5 á 10 minuten: body- en mind fitness
Er zijn geen uren in de sportschool nodig om lichaam en geest van nieuwe energie te voorzien. De volgende techniek is afkomstig uit de yoga-praktijk. Ga op een handdoek op de grond liggen. ‘Aard’ jezelf: voel bewust waar je lichaam de grond raakt, en hoe die je ondersteunt. Span en ontspan nu systematisch afzonderlijke spiergroepen. Werk van je voeten via benen, buik, borst, rug, armen en schouders naar je nek- en gezichtsspieren. Na deze oefening ben je veel fitter en ontspannener. Je kunt de oefening uiteraard wat ‘rekken’ naarmate je meer tijd hebt.

6 minuten: de 2-in-1 gezichtsbehandeling

Met een twee-in-een-product zijn twee beautybehandelingen te combineren. Een zogenaamd scrubmasker masseer je met zachte bewegingen in en dan mag het even intrekken. Na het afspoelen straalt je gezicht je tegemoet! Ik gebruik graag die van Freeman, Charcoal & Black Sugar.

5 á 10 minuten: de snelle ontharingsbehandeling
Tijdens het baden of douchen, is ontharen snel gebeurd. Met een waterbestendige ladyshave bijvoorbeeld, of zo’n slim natscheersysteem: dit bestaat uit een houder, ingebouwd scheerkopje én scheerzeep. Of onthaar tijdens bad of douche tussendoor met een ontharingscrème. De nieuwe ‘generatie’ heeft maar zo’n drie minuten inwerktijd nodig! De Shower Mousse van Dove is scheercrème en doucheschuim in een, en het is een sensatie om die dotten ‘slagroom’ royaal over je lijf te verdelen!

5 minuten: spa-gevoel voor je body
Breng na douche of bad in plaats van je gewone bodymilk, aromatische lichaamsolie op: smeert snel, én geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Meng hiervoor aromatische olie met neutrale lichaamsolie, allebei verkrijgbaar bij je (DA)drogist. Fijn voor ‘s ochtends is verkwikkende rozemarijn, ‘s avonds brengt een olie als sinaasappel of lavendel ontspanning.

3-6 minuten: blozend gezond gezicht
Je kunt met de gebruikelijke dag- of nachtcrème in één moeite een snelle maar effectieve gezichtsmassage uitvoeren. Kijk voor een handleiding op Youtube, bijvoorbeeld onder ‘face massage’. Drie minuten zijn al effectief, zes minuten nog beter. Nadat je je gezichtshuid hebt gestimuleerd met een express-massagebehandeling, heb je de hele dag plezier van een egalere, doorbloede en frisse huid. Ook op de lange termijn helpt gezichtsmassage je huid jeugdiger en mooier houden. Kost niets, wat wil je nog meer?

Dit artikel is een bewerking van een artikel dat ik schreef voor DA Magazine